Har Aftenposten legtimitet som en liberal-konservativ avis lenger?

Sjefsredaktøren i Aftenposten er tidligere partileder i Rød Valgallianse (RV) og har bakgrunn fra Arbeiders Kommunist Parti (AKP). Den 8. september 2009 svarer hun på tiltale om hennes bakgrunn har en påvirkning på jobben hun har som sjefsredaktør i en avis som selv hevder å ha et liberalt-konservativt grunnsyn. Retorisk svarer hun "min politiske bakgrunn 25 år tilbake i tid, er vel lite relevant?" selvsagt har hennes politisk bakgrunn noe å si og spesielt  når hun aldri har tatt avstand fra den ekstremistiske bakgrunn sin. Når hun har vært en politisk leder i RV i voksen alder er det all grunn til å anta at dette har vært avgjørende for hennes nåværende "politiske" tankegang og at dette blir reflektert i hennes jobb som sjefsredaktør.

Videre skriver hun "Valget av intervjuobjekter og vinklinger skjer etter samme kriterier og av samme journalister og journalistiske ledere som før jeg begynte å fungere som sjefredaktør" det at en tidligere RV leder kunne bli sjefsredaktør sier endel om resten av journalistene og ledelsen i aftenposten. Hvordan kunne en tidligere RV leder få en jobb som sjefsredaktør for en avis som skal ha et liberal-konservativt grunnsyn!?! Hva med resten av journalistene i Aftenposten, hvilket politisk grunnsyn har dem? Finnes det en eneste journalist i Aftenposten med et liberal-konservativt syn!?! Aftenposten kan ikke lenger hevde å være en liberal-konservativ avis når de fleste av journalistene der har et sosialistisk grunnsyn. Og vær i god tro å hevde at personlige overbevisninger ikke påvirker arbeidet til de som jobber i Aftenposten vil være naivt. Dette er blir veldig tydelig i Aftenposten på først og fremst på hvilken saker de tar opp og hvordan disse sakene blir vinklet. Mediene har stor makt i samfunnet vårt og hvordan en sak blir vinklet påvirker hvordan de fleste av oss oppfatter saken.

Det som er enda mer skremmende er unnlatelsen av å rapportere om nyheter:
* I over tre uker har det vært vært større opptøyer i Gøteborg og Malmø (venter sikkert til etter valget med å opplyse om dette fordi de er redde for at dette kan føre til økt oppslutning til Frp)
* Opptøyene i Nederland for rundt et år siden.
* Kirker som ble brent ned av muslimer i Sverige for et par år siden.

Er trist å vite at vi ikke kan stole på at mediene vil opplyse oss på en objektiv måte eller i følge det grunnsynet de hevder selv å ha. Mister ikke mediene legtimiteten sin når vi ikke lenger kan stole på at de vil fortelle oss sannheten, men bevist unnlater å opplyse om "uønskete hendelser" og hvis de opplyser om disse "uønskete hendelsene" så blir det på et subjektivt grunnlag.


Én kommentar

Den Hyggelige Mannen

15.sep.2009 kl.18:35

Dette skulle jeg gjerne ha sett komme frem klart og tydelig før valget. Det er overtydelig av vi som borgere lever i en manipulert verden og det er skremmende at dette ikke kommer frem.
Finnes det lover mot slike medie-konspirasjoner på samme vis som det i forretningslivet er forbudt å drive kartellvirksomhet konkurrenter innbyrdes for å kunne opprettholde kunstig høye priser?
Dersom folk hadde vært klar over disse realitetene hadde nok regjeringens og stortingets sammensetning blitt dramatisk annerledes. Der er ren svindel, og jeg er glad for å kunne si at jeg aldri har gitt et politisk parti min godkjennelse og mandat.
Dersom man har kontakter, ville jeg anbefale at man legger frem situasjonen for utenlandske medier som en prinsipiell sak med klart potensiale for leserinteresse.
Det at Norge, som visstnok blir ansett som hederlighetens, ansvarlighetens og den sosiale rettferdighetens fyrtårn, faktisk er basert på en praksis man forbinder med korrupte bananrepublikker, kan nok bli en stor sak dersom et presenteres riktig. Men da kreves det grundig research, for de er spesialister på å unnholde og forvrenge informasjon.
Det ville være en æressak å avdekke det inngrodde falskmyntneriet som er blitt ren rutine i norske medier, som står i ledtog med de fleste poitikere og andre for å svindle det norske folk til å tro at alt er såre vel og at det er typisk norsk å være "god". Dermed handler de deretter, og således graver de sin egen grav. Det er f.eks. påfallende at to begreper som står så fjernt fra hverandre som sosialisme og islam i Norge virker som de er bestevenner, til tross for de ideologiske avgrunner som skiller dem. Det er sykt. Det må kureres før landet er tapt.
Jeg retter en stor takk til deg som har fått frem dette, og håper det er mulig å få stadig større innsikt i hvordan dette fuskespillet foregår og hvem som er involvert på hvilken måte og hvorfor. Privatdetektiver har som tommelfingerregel at dersom man følger pengestrømmen finner man de ansvarlige og deres nettverk.
Det er selvsagt av helt avgjørende betydning at man selv må være komplett etterrettlig, har solid informasjon og at det gjøres på uklanderlig vis. Samtidig må man passe på å ikke vekke mistanke slik at de kan skjule sine ugjerninger før det er klart for avdukning av saken.
Det ville ikke overraske meg meget om man ved grundig etterforskning ville komme til å avdekke mye mer enn det man trodde.

Skriv en ny kommentar

For Vi Som Elsker Norge

For Vi Som Elsker Norge

29, Oslo

Er en to barnsfar som er redd for hva slags Norge vi etterlater til våre barn!

Kategorier

Arkiv

hits